top of page

SEURAT:

ONE MOVE RY / SPORTSKARATE KUOPIO ( 2019-)

KUOPION KARATESEURA Ry( 1984- ainaisjäsen)

 

VYÖARVO : MUSTA 3.DAN

 

TYYLISUUNTA : WADORYU JA SPORTSKARATE

 

ALOITTANUT KARATEN: 1984

 

III-TASON KAMPPALUVALMENTAJA

VIRTUAL MOVEMENT COACH

MOVEMENT STICK COACH

SUOMEN KARATELIITON MAAJOUKKUEEN 

VASTUUVALMENTAJA VUODESTA 2010-2021

KILPAILUSAAVUTUKSET

EUROOPAN MESTARUUSKILPAILUT ( EKF )

Hopea 1999 ( -60kg )

 

EUROPEAN MASTERS GAMES

Kulta 2019 ( 46-50v -67kg )

Kulta 2015 ( +46v -67kg )

Hopea 2011 ( +35v - 67kg )

 

WORLD MASTERS GAMES

Sijat 5-6  2013 ( +35v -67kg )

 

POHJOISMAIDEN MESTARUUSKILPAILUT

Kulta x 1

Hopea x 1

Pronssi x 2

 

AVOIMET KANSAINVÄLISET KILPAILUT

Kulta x 14

Hopea x 9

Pronssi x 11

 

SUOMENMESTARUUSKILPAILUT

SM mitalit yhteensä 47 kpl, joista Suomenmestaruuksia 22kpl.

 

Henkilökohtaiset sarjat

Kulta x 18

Hopea x 9

Pronssi x 9

Joukkuekilpailut

Kulta x 4

Hopea x 4

Pronssi x 3

Updated 9.12.2022

 

 

EM ja MM edustuksia yhteensä 12 ( EKF / WKF )

Mitalisijoituksia eri kilpailuissa uran aikana yli 100

 

 

 

 

 

Karate- the way of my life

Olipa kerran kuopiolainen kaveriporukka, jotka päätti lähteä yhdessä karaten peruskurssille syksyllä 1984...

Tästä hienosta lapsuudenajan ystäväporukasta minut laji vei samantien mukanaan karaten eli " tyhjän käden " maailmaan. Karate on kauan sitten tullut elämäntavakseni, joka täyttää viikot ja kuukaudet vuodesta toiseen. Suurmäentien väestösuoja on kuin toinen kotini. Salin tuoksu... jos sitä sellaiseksi voi sanoa, valtaa kehon syvimmänkin sopukan aina saman tien kun sen oven aukaisee.

 

Paljasjalkaisena kuopiolaisena ja täällä koko ajan asuneena olen ollut peruskurssin ensimmäisestä harjoituksesta lähtien Kuopion Karateseuran jäsen. Laji on antanut minulle äärettömän paljon hyvää fyysisesti ja varsinkin henkisesti. Suuri määrä hienoja ystäviä ja tuttavuuksia ympäri maailman. Kilpailu-urani on antanut paljon onnistumisia ja epäonnistumisia, fyysisiä ja henkisiä kolhuja, jotka on kasvattaneet nousemaan aina uudelleen ja uudelleen jaloilleen. Laji sekä elämän kolhut on kasvattaneet minusta myös sen ihmisen ja persoonan joka olen tänä päivänä.. periksiantamattomuus ja positiivinen asenne vaikeuksien edessä on varmaan vahvin puoleni ja uskon aina parempaan huomiseen.

 

Akillesjänteeni katkeaminen yhdessä avoimen sarjan SM finaalissa oli suurin henkinen takaisku urallani. Kevään näyttökisat oli mennyt hyvin, olin erittäin hyvässä kunnossa ja katse oli sen kevään Euroopan Mestaruuskilpailuissa. Kun huomasin  kesken ottelun että jalkani ei pidä enää lainkaan päällä, tajusin heti että koko vuoden työ valui yhdessä sekunnissa hukkaan... se oli kieltämättä tiukka paikka mutta vastoinkäymiset kasvattaa!

 

Koko kilpailu-urani isoin unelma oli voittaa ainakin yksi arvokisamitali. Vuonna 1999 se toteutui Euroopan Mestaruuskilpailuissa Kreikan Chalkidassa. Minulle se EM hopea merkitsee henkilökohtaisesti erittäin paljon ja muistuttaa minua aina siitä että unelmiaan voi saavuttaa kun tekee sen eteen paljon työtä,  vaikka matkan varrella voi tulla isojakin vastoinkäymisiä eteen.

 

Kun lopetin maajoukkueurani vuoden 2006 Maailmanmestaruuskisoihin niin olin alkuun vahvasti sitä mieltä että kisatatamit saa jäädä ja alan ainoastaan valmentamaan, mutta ei siinä pitkään mennyt kun veri veti kisoihin takaisin. Tosin toisenlaisella ajatuksella kun maajoukkueen aikoihin. Nyt sen kisafiiliksen saa hyvin koettua myös ilman suurempia näyttöpaineita arvokisoja varten. Valmentajan ja silloin tällöin kilpailijan rooli sopii hyvin minulle tänä päivänä, ottelee silloin kun itsestä parhaalta tuntuu.

Vuonna 2017 laitoin leikkimielisen tavoitteen että ennenkuin täytän 50 vuotta niin yritän saada 20 suomenmestaruutta kasaan. Tämä tavoite toteutui hieman etuajassa voittaessani 2018 yleisen -67kg sarjan jossa vastassa oli meidän huippuottelijat maajoukkueesta ja muutama viikko sen jälkeen sitten se 20:s kulta tuli +40 vuotiaiden -75kg sarjasta. 

 

" It´s always time to meet and compete " joka oli vuoden 2011 European Masters Games kisojen kisaslogan, on hyvin osuva ilmaisu...

 

Sen vuoksi osittain päätin alkaa kiertämään kahden vuoden välein pidettäviä Masters kisoja pitääkseni itseni hyvässä kunnossa, saadakseni kokea niitä hienoja kisafiiliksiä vielä vuosien ajan sekä nähdä lajitovereita ympäri maailman. Voitto Masters kisoissa tuli Nizzassa 2015 ja uusin veteraanien Euroopan Mestaruuden Torinossa 2019.

 

Valmentaminen kuuluu isona osana viikottaista elämänrytmiäni. Minulla on ilo olla mukana vaikuttamassa tulevaisuuden lupausten, nuorten ja aikuisten kilpailijoiden valmentajana. Moni heistä on kasvanut lajin parissa pienestä lapsesta lähtien ja olen päässyt monien kohdalla näkemään miten pienestä pojan vesselistä tai tytöstä on kasvanut hieno urheilija ja ottelija.

Olen kiertänyt myös pitämässä kumiteseminaareja Filippiineillä.

2019 perustin One Move ry nimisen urheiluseuran joka alkuun oli Movement ja Mobility harjoituksiin keskittyvä seura mutta syksyllä 2019 liityimme mukaan Sportskarate yhteisöön ja aloitin ensimmäinen peruskurssin nuorille ja aikuisille. Mukaan liittyi 5 uutta karatekaa ja näin saatiin toiminta käyntiin. Toiminta on kehittynyt ja tätä kirjoittaessa seurassa on nyt lasten sportskaratessa mukana 25  7-12 vuotiasta lasta ja nuorten / aikuisten ryhmässä  käy treeneissä noin 15 harrastajaa.

 

Seuran kilpailijamäärä on kehittynyt hienosti ja vuoden 2022 SM-kisoissa olimme jo viidenneksi (5) menestynein seura mitalitilastossa jossa mukana oli yhteensä 30 karateseuraa.

 

Koko seuran jäsenmäärä noin 50 henkeä ( 9.12.2022)

 

Työ lajin ja monipuolisen liikkumisen parissa jatkuu  ja edessä on paljon hienoja hetkiä  :)

 

 

 

 

 

EMG 2019.jpeg
bottom of page